Редактор: e-mail: Кадър бТВАко едно дете е болно, то излиза в карантина

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВАко едно дете е болно, то излиза в карантина
Коментари Харесай

Проф. Николай Денков: Готови сме с три варианта при болни или контактни ученици и учители

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Ако едно дете е болно, то излиза в карантина и електронна среда. Ако има болно дете в клас, тогава всички негови контактни лица, което значи и децата от паралелката, всичките минават в електронно образование. Това е вторият вид, третият вид е, стигаме до 10% от децата в учебно заведение, ще има места, където евентуално ще стигнем до  тази обстановка, в която деца са със признаци на коронавирус, тогава минаваме или на ротационен принцип или напълно на отдалечено образование, като обстановката зависи от съответното учебно заведение. Примерно, в случай че инфектираните деца са от един випуск или от два випуска, можем тях да ги изтеглим електронно, а другите да останат в присъствено образование, само че в случай че всички деца от всички випуски са заболели, тогава по-добре цялото учебно заведение да излезе в електронно образование.

Това съобщи просветителният министър проф. Николай Денков в " Лице в лице " по бТВ. 

Трябва да е ясно, че на едното ястие слагаме психическите проблеми, проблеми с натоварването върху учителите, на другото ястие слагаме здравето на децата. Много е мъчно да се види кое какъв брой тежи. Ако учителят е контактен, той би трябвало да бъде карантиниран, в случай че учителят е болен и се откри нов преподавател за класа, учениците остават, в случай че не се откри, всички минават на отдалечено държание, сподели още проф. Николай Денков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР